لیست اختراعات ابوالفضل قليخاني
فرايند خشك كردن به طور وسيعي براي نگهداري ميوه ها و سبزي ها به كار مي رود. انجام صحيح عمليات خشك كردن به علت امكان بروز برخي تغييرات نامطلوب در ماده غذايي اهميت زيادي دارد. كم بودن كارايي انرژي و طولاني بودن زمان خشك كردن طي دوره سرعت نزولي از معايب مهم خشك كردن با جريان هواي گرم (روش جابه جايي) است. براي رفع اين مشكل و جلوگيري از كاهش كيفيت و دست يابي به يك فرآيند حرارتي موثر، از مايكروويو براي خشك كردن مواد غذايي استفاده شده است. از نقطه نظر اقتصادي، خشك كردن با مايكروويو نمي تواند با خشك كردن با هواي گرم رقابت كند، به همين خاطر استفاده از خشك كن مايكروويو براي خشك كردن محصولات كشاورزي توسعه نيافته است. مكانيزم خشك شدن در روش هواي گرم از سطح به داخل محصول و در روش خشك كردن با امواج مايكروويو از داخل به سطح است، كه با تركيب صحيح اين دو روش نتنها در صرف زمان و انرژي صرفه جويي خواهد شد بلكه محصول خشك شده كيفيت ظاهري بيشتري خواهد داشت. طبق بررسي هاي انجام شده از آنجا كه هيچ خشك كن تركيبي هواي داغ – مايكروويو با قابليت خشك كردن به روش لايه نازك و مجهز به سيستم تصويربرداري برخط، وجود نداشت، لذا مصمم شديم تا چنين دستگاهي طراحي و ساخته شود تا با بهره گرفته از آن بتوان علاوه بر بهبود بهره وري انرژي و كاهش چشم گير زمان فرايند، با استفاده از تصاوير گرفته شده، تغييرات اعمال شده بر محصولات در اثر تابش امواج مايكروويو و تركيبات مختلف آن با جريان هواي گرم را بررسي كنيم.
موارد یافت شده: 1